Besplatni Web Hosting | Web Hosting | Registracija Domena | Supetar | Jeftinije Telefoniranje | Mikrotik Hrvatska | Croatia Holidays | Croatia Apartments

Home O bendu Članovi Foto galerija Repertoar Nastupi Knjiga gostiju Novosti Forum Linkovi

Metallica i Lenny Kravitz u Zagrebu
Clapton prodaje gitare

Ožujsko Open Air, najveći ovogodišnji rock-događaj u Hrvatskoj, održat će se od 23. do 27. lipnja na Gradskom stadionu u Velikoj Gorici, a na njemu će sudjelovati dvije svjetske atrakcije, o čijem se gostovanju u Hrvatskoj nagađa već nekoliko tjedana - Lenny Kravitz i Metallica.


Pridružujući Hrvatsku obitelji velikih ljetnih europskih rock-festivala, Impresario, uz marketinšku suradnju s koncertnom agencijom Nota, će u razmaku od četiri dana predstaviti Lennyja Kravitza i Metallicu na istom prostoru i na istoj, posebno sagrađenoj pozornici.

Kako njihovi nastupi ne bi ostavili dojam dva međusobno bliska, ali neovisna koncerta, posjetitelji će 24., 25. i 26. lipnja u okviru Gradskog stadiona Velika Gorica na manjoj bini imati priliku čuti neke od najboljih hrvatskih bendova i uživati u dodatnim zabavnim atrakcijama.

Za poklonike izvan Zagreba koji namjeravaju povezati boravak na koncertima Lennyja i Metallice, na raspolaganju je prostor za camping s popratnim sadržajima.

Zbog, opravdano predviđenog, velikog zanimanja, ulaznice za Ožujsko Open Air moći će se nabaviti već sljedeći tjedan na uobičajenim prodajnim mjestima u Hrvatskoj po cijeni od 275 kn (Lenny Kravitz) i 330 kn (Metallica).

O mogućnosti kupovanja paketa ulaznica za oba vodeća koncerta posebno ćemo vas obavijestiti. Detaljnije informacije o prodajnim mjestima za nekoliko se dana mogu dobiti na ovim adresama: http://www.impresario.hr/ i http://www.nota.hr/


izvor: Iskon Internet

Metallica nudi download turneje

Poklonici najpopularnijeg heavy metal sastava koji su propustili priliku vidjeti ih i čuti uživo tijekom američke turneje mogu s Mreže skinuti integralne snimke svih koncerata.


Metallica je sklopila ugovor s tvrtkom CinemaNow, koja će osigurati dostupnost audiosnimaka svih koncerata na aktualnoj sjevernoameričkoj turneji.

Snimke su ponuđene u standardnom MP3 formatu, ali i u FLAC formatu, koji pruža CD kvalitetu zapisa. Sve datoteke koje su ponuđene na download kompatibilne su s Windows, Mac i UNIX platformama.

Ponuđene snimke potrebno je kupiti prije downloada. Dok MP3 snimka jednog koncerta stoji 9,95 američkih dolara, za FLAC snimku potrebno je izdvojiti 12,95 dolara.

Zanimljivo je da Metallica, koja se iskazala kao ljuti protivnik P2P servisa još od 1991. godine, dopušta svojim fanovima snimanje koncerata za potrebe kreiranja osobnih bootleg izdanja.

Za potrebe downloada audiosnimaka koncerata Metallica je postavila potpuno novi site na adresi http://www.livemetallica.com/.

izvor: Iskon Internet

 

Slowhand će na dražbi u aukcijskoj kući Christie's ponuditi zbirku od 56 gitara, zajedno s gitarama B.B. Kinga, Briana Maya, Petea Townshenda... Prihod ide u dobrotvorne svrhe.

"Prodajem 'kremu' iz kolekcije. Zadržat ću samo one koje mi trebaju za posao", kaže Eric Clapton.

Zarada s aukcije, koja bi trebala biti održana 24. lipnja, pripast će udruzi Crossroads Centre na Antigui, zaduženoj za pomoć ovisnicima i njihovim obiteljima.

Točno pet godina ranije Christie's New York već je ponudio na prodaju prvi dio Claptonove zbirke.

"Gitare koje će se prodavati u lipnju one su koje nisam dao na prvu prodaju jer tada nisam mogao zamisliti da se od njih rastanem. Vjerujem da dobro predstavljaju rock kulturu, sve su to dobre rock i blues gitare", objašnjava Clapton.

Među ponuđenim instrumentima su i legendarne gitare poput čuvene "Blackie", Fender Stratocaster iz 1956., koja je postala, prema Claptonovim riječima, dio njega samog.

Procijenjena na 100 do 150 tisuća dolara, jedinstvena je jer ju je Clapton sam sastavio od dijelova triju Stratocastera kupljenih u Nashvilleu 1970. godine.

Još jedan važan instrument, Gibson ES-335 boje trešnje iz 1964. godine, druga električna gitara koju je Eric Clapton kupio i kojom se najduže služio. Očekuje se da će postići cijenu između 60 i 80 tisuća dolara.

Clapton objašnjava da ju je kupio nakon što je vidio blues legendu Freddyja Kinga sa sličnim modelom na omotnici ploče.

Prodaja uključuje darove Claptonovih prijatelja, primjerice vođe skupine Who Petea Townshenda, koji poklanja gitaru SG Gibson, procijenjenu na tri do pet tisuća dolara.

Ponudit će se i instrumenti u vlasništu Briana Maya (Queen), J. J. Calea, B. B. Kinga.

izvor: Iskon Internet

Thompson "osudio zločine u Jasenovcu i Bleiburgu"

"KAO ČOVJEK, vjernik, katolik i domoljub osuđujem svaki zločin, ma tko ga počinio i gdje - u Jasenovcu, Bleiburgu ili negdje drugdje", izjavio je Marko Perković Thompson ističući kako nije autor pjesme "Jasenovac i Gradiška".

Thompson se prvi puta u medijima, u razgovoru za Večernji list osvrnuo na aferu u kojoj se našao nakon što je Index.hr otkrio pjesmu "Jasenovac i Gradiška Stara" u njegovoj izvedbi. Veličanje ustaških zločina i širenje mržnje osudili su gotovo svi mediji, a prije nekoliko dana od Thompsona se ogradila i Katolička crkva.

Donedavno najpopularniji hrvatski pjevač smatra kao je sve što se dogodilo u posljednjih mjesec dana imalo za namjeru "iskriviti sliku o njemu i nametnuti mu veliku krivnju". Pita se z"ašto je pjesma, koja se pjevala prije više godina, izvučena baš sad, i tko ju je i s kojom namjerom snimio".

Perković ističe da on nije autor pjesme "Jasenovac i Gradiška Stara" te da joj nikada nije pridodavao svoje stihove, niti je ona ikada bila dio njegovih službenih koncerata (snimka koju smo objavili napravljena je na njegovom koncertu u Osijeku 2002. - op.a.).

Dodaje kako su u vrijeme Domovinskog rata neke pjesme služile kao sredstvo izražavanja bunta, otpora i zastrašivanje neprijatelja, što je, kako smatra, "sastavni dio svakog rata".

"U mojim pjesmama nema mržnje", kaže Thompson dodajući kako on u svojim stihovima "poziva na ljubav prema Bogu, obitelji i Domovini" te izražavaju njegove stavove i ocrtavaju ga kao osobu.

Na novinarski upit bi li ga puno stajalo da se ispriča što je pjevao "Jasenovac i Gradišku", Thompson je zaobišao odgovor te rekao samo kako "govori realno a ne ono što bi bilo dobro za njega".

Na pitanje zašto se nikada nije javno ogradio od ustaških simbola na svojim koncertima, hrvatska pjevačka zvijezda odgovara da to, koliko mu je poznato, zakonom nije zabranjeno te da ne želi odlučivati što netko drugi smije a što ne.

Iznoseći svoj stav prema ustaškom pokretu Thompson kaže da on "kao čovjek, vjernik, katolik i domoljub osuđuje svaki zločin, ma tko ga počinio i gdje". Ističe da on razlikuje ustaški pokret i ustaške zločine, jer bi izjednačavanje povrijedilo neke ljude koji su pripadali pokretu ali nikada nisu počinili zločine.

Pozdrav "Za dom spremni" za Thompsona je nenasilan jer "izražava plemenitu namjeru da brani svoj dom". Smatra da bi povjesničari trebali objasniti hrvatskoj javnosti da to nije ustaški pozdrav, jer je stariji od NDH.

Thompson vjeruje da ga Crkva ne napada jer to nije u njezinoj naravi, već da se radi "samo o pojedincima".

izvor: Index.hr